W listopadzie 2019r. w naszej szkole odbyły się zajęcia warsztatowe kulinarne. Zajęcia poprowadził Pan Paweł Wrotkowski, nauczyciel praktycznej nauki zawodu z działu Technologia Gastronomiczna, zaproszony do naszej szkoły przez Panią Annę Rynkiewicz, opiekuna Samorządu Uczniowskiego. Na początku zajęć Pan Paweł omówił z uczniami przepisy BHP obowiązujące w kuchni, a także poinformował o obróbce wstępnej surowców, po czym przystąpiono do podziału składników na składniki sypkie i płynne. Dokonano również podziału na grupy, wskazano lidera grupy, przydzielono obowiązki po czym realizowano zadanie zgodnie z wcześniej przygotowaną recepturą.
Głównym celem warsztatów było przygotowanie mufinek I babeczek z wróżbą andrzejkową oraz przygotowanie pierników na Mikołajki w szkole.
Za współpracę z nami, bardzo Panu Pawłowi DZIĘKUJEMY.